четвер, 1 жовтня 2015 р.

Обласний семінар-тренінінг_Практична медіаосвіта: створення аудіовізуальних продуктів

Наш ліцей є експериментальним навчальним закладом з упровадження медіаосвіти. Тому невипадковою  стала участь наших учнів (Жовтенко Ксенії, учениці 7-Б класу і Малихіної Олександри, учениці 8-Б класу) в обласному семінарі-тренінгу "Практична медіаосвіта: створення аудіовізуальних продуктів", що проходив 30 вересня 2015 року на базі Харківської академії неперервної освіти в м. Харкові.
 
На початку вересня дівчата під керівництвом Загорулько Галини Олександрівни, вчителя української мови та літератури, основ медіаграмотності, отримали запрошення до участі в семінарі. Завдання, яке поставили перед учасниками було не з легких, але в той же час захоплюючим: створити пластилінових персонажів, малюнки до одного з куплетів пісні Світлани Тарабарової "Хочу жити без війни", продумати сценарій, сюжетну лінію, способи реалізації ідеї. Подібна задача стояла перед усіма учасниками семінару (5 навчальних закладів Харківської області).

З поставленої проблемою наші дівчата впоралися навідмінно. За місяць роботи Ксенія і Олександра з Галиною Олександрівною досягли необхідного результату, відтворивши власне бачення подій пісні.


На семінарі присутні, познайомившись з основами створення анімаційного фільму у викладі Леоніда Сторожука, керівника мульт- і телестудії "Комікс" Харківської державної академії дизайну і мистецтв, узялися до виготовлення анімаційного фільму за піснею С. Тарабарової "Хочу жити без війни".

Для реалізації задуму використали різні види анімації: пісочна, перекладна, пластилінова. Робота тривала близько чотирьох годин, протягом яких кожною з міні-груп було зроблено кількасот знімків.
З яким захопленням працювали і діти, і їх наставники! Змонтований фільм сподобався всім учасникам.
Галина Загорулько

Немає коментарів:

Дописати коментар